De Chocolate Makers en Zotter

De Chocolate Makers en Zotter

We hebben een paar nieuwe producten in het assortiment: De chocolade van Zotter en de Chocolate Makers! 

 

Zotter

De heerlijke hand-scooped chocolade van Zotter wordt, zoals de naam doet vermoeden, met de hand gemaakt. In 1992 werden de eerste chocoladerepen zo gemaakt: Laag voor laag werd de chocolade uitgestort om zo nieuwe combinaties te maken. Deze gelaagde reep is dan ook meer een soort bonbon. Over de jaren heeft Zotter ongeveer 1500 verschillende recepten gemaakt en ze blijven experimenteren met nieuwe smaken. De repen worden nog altijd met de hand gemaakt in de patisserie in Graz, Oostenrijk. Zotter's hand-scooped chocolade is echt anders dan wat je in de supermarkt vindt. Ze gebruiken niet alleen veel hoogwaardigere ingrediënten, maken alles vers, maar ook hun smaakcombinaties zijn uniek. Daarnaast zijn ze ook nog eens Fairtrade en Biologisch gecertificeerd! Als je meer wilt weten over Zotter, kan je een kijkje nemen op hun website.

Voor de herfstige dagen hebben wij de smaak Kastanje & Rum. Hier zit een kleeein beetje alcohol in en een heleboel smaak. 

 

Chocolate Makers 

De Chocolate Makers zijn inmiddels in Amsterdam wat beter bekend. Sinds 2019 produceren zij solar-powered en emissie-vrij hoogwaardige chocolade in hun fabriek in de Amsterdamse cacaohaven. Eén keer per jaar komt het zeilschip Tres Hombres hen cacao brengen, waar ze de geweldige repen van maken. Als dat niet indruk op je maakt, weten wij het ook niet meer. De idealen van de Chocolate Makers willen we dan ook vooral omarmen: Het gebruik van pure biologische ingrediënten, de samenwerking met goed betaalde boeren die de tijd kunnen nemen voor het oogsten, drogen en fermenteren, je proeft het allemaal!

Je ziet dit dan ook terug in de kwaliteit van de chocoladerepen. De extra pure chocolade nog steeds smeuïg is en niet droog en korrelig zoals soms bij andere merken. De donkere melk-repen zijn rijk van smaak en bevatten veel meer chocolade in plaats van suiker en melk. Dit zijn allemaal redenen waarom we heel blij zijn om de repen van de Chocolate Makers met jullie te delen. Kijk voor meer informatie over het bedrijf op hun website.

De volgende producten zijn van de Chocolate Makers: 

 

 

Terug naar blog