Nieuw in het assortiment: exclusieve Moscato di Scanzo van Azienda Agricola La Corona

Nieuw in het assortiment: exclusieve Moscato di Scanzo van Azienda Agricola La Corona

Wat is een Moscato di Scanzo?

De Moscato di Scanzo is de eerste wijn rond Bergamo die de status van DOCG verkreeg. Onze Moscato di Scanzo komt uit het dorpje 

Scanzorosciate aan de heuvelrug van Bergamo. 

De Moscato di Scanzo is een passito gemaakt van de rode Muscat-druif. De druiven worden minstens 21 dagen (en vaak veel langer) gedroogd op rekken. Hierdoor vormen ze een soort rozijntjes met heel geconcentreerd sap. Dit sap wordt geperst en daarna gefermenteerd tot wijn. De rijping van de wijn moet minstens twee jaar zijn, om de officiele naam te dragen. 

Over Azienda Agricola "La Corona"

In 1989 begon het familiebedrijf "La Corona" al zijn activiteiten, maar opende pas officieel zijn deuren in 1996. La Corona is allemaal begonnen rond de productie van Moscato di Scanzo, al hebben ze tegenwoordig een variatie van wijnen in productie. Vanwege hun beperkte oplage en lange productieproces, is de wijn zeer exclusief. 

Zelf had ik het genot dat ik op een internationale wijnbeurs in aanraking mocht komen met La Corona. We waren aangetrokken door de vorm van de fles (meestal komen dessertwijnen in smallere flessen). Echter, waren we nog onbekend met het product en werd ons verteld dat de persoon van de stand pas de volgende dag aanwezig zou zijn. Alleen die avond zouden we al vertrekken.... We mochten toch de Moscato's proeven die op de stand stonden en ik was meteen verliefd. Wat een unieke wijn! Deze wijn is vol, kruidig, maar tegelijkertijd toegankelijk door zijn onderliggende bessentonen. Na de conferentie probeerde ik degene te bereiken die ik had gesproken om te kijken of hij mij kon doorverwijzen naar de producent. Helaas kregen we geen gehoor. Uiteindelijk besloot ik de foto terug te zoeken van de fles en na wat Googlen, kon ik contact leggen met de producent. 

Binnenkort zal deze fantastische wijn ook hier beschikbaar zijn! Houd de site in de gaten als je deze wijn niet wilt missen.

Terug naar blog