PdC Cocktails: Pineaulita

PdC Cocktails: Pineaulita

Ingredienten:

Benodigheden:

  • cocktailshaker met een strainer
  • een glas
  • een jigger of ander maatbekertje
  • evt een fijnmazige zeef
  • evt. een blender
  • evt. ijs

Pineaulita in een cocktailglas

Bereiding:

Maak ongeveer een week van tevoren de gemberwodka. Hoe je dit doet, lees je hier.

Pers van tevoren de citroenen. Als je verse passievruchten gebruikt, snijd ze dan en lepel je het vruchtvlees uit in een bakje. Je kan ook bevroren passievruchtsap bij de AH kopen in blokjes. Laat deze dan even ontdooien in een bakje. Voor de volgende stap kan je 2 methoden gebruiken: de blender-en-zeefmethode of de lepelmethode.

Blender-en-zeefmethode: Doe het vruchtvlees in de blender en pulse 2 a 3 keer. Dit zorgt ervoor dat de zakjes wat beter doorbroken worden en het sap dus makkelijker beschikbaar is. Haal vervolgens het sap door de zeef, zodat de gebroken zaadjes achterblijven.

Lepelmethode: Doe het vruchtvlees in een zeef boven een kom. Plet met een lepel de zakjes fijn op de zeef, zodat het sap eronder wordt opgevangen in de kom en de zaadjes boven achterblijven. 

Nu je alle sappen klaar hebt, doe je de Pineau des Charentes rouge, het citroensap, het passievruchtsap en de gemberwodka in een cocktailshaker. Splits vervolgens een ei en doet het eiwit ook in de shaker. Nu kan je het geheel beginnen te shaken. Dit noem je een dry shake. Kijk hierbij uit! Omdat het eiwit uitzet in volume, zet dit druk op de shaker. Die kan uit elkaar knallen als je lang doorgaat met shaken en de druk niet verlicht (doe tussendoor de shaker even open om dit zoveel mogelijk te voorkomen). 

Hierna kan je eventueel ijs toevoegen aan de shaker en nog kort alles shaken. Serveer de cocktail uit door een strainer in een glas en druppel de Angostura en Chunco bitters naar smaak op het schuim. 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.