IJswijn cocktail: Icewine Royale

IJswijn cocktail: Icewine Royale

Deze cocktail kan je zien als een variatie op de Kir Royale: In plaats van crème de cassis, gebruik je ijswijn. Als je een voorkeur hebt voor steenfruit, gebruik dan een ijswijn van de Rieslingdruif. Houd je meer van tropisch fruit? Gebruik dan een Vidal ijswijn. Wil je het echt speciaal maken? Ga dan voor een Cabernet Franc ijswijn. De laatste heeft tonen van paprika en witte peper, naast cranberries. Uitstekend om te serveren met de feestdagen!

Ingredienten:

Benodigheden:

  • barmaatje / maatbeker
  • champagne flute

Bereidingswijze:

Koel alle wijn van tevoren. Meet de ijswijn af in het barmaatje of maatbeker en schenk het in de flute. Schenk de rest van het glas in met de mousserende wijn. 

Voor de garnering: haal de onderste sprietjes van de rozemarijn weg van het takje. Prik met het kale takje door een paar cranberries. Voeg eventueel wat cranberries aan het glas toe. 

Wil je gelijk voor een groot aantal mensen dit recept gebruiken? Zorg dan dat je een grote maatbeker hebt. Voor 6 personen wil je een maatbeker hebben die een liter kan bevatten (720ml voor de Icewine Royale). 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.